Frittata van courgette, mizuna en cherrytomaatjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 courgette
- 50 gram mizuna
- 10 eieren
- 4 sneetjes landbrood
In Huis
- besprenkelen olijfolie (extra vierge)
- om te bakken olie
- 1 teentje knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el olijfolie voor de dressing
- 1 scheutje balsamicoazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de tomaatjes in tweeen, hou een paar tomaatjes apart voor de salade en leg de rest in een quichevorm, sprenkel er een beetje olijfolie overheen en wat zout en zet de schaal 20 min in de oven.
- Snij intussen de courgette in dunne plakjes en bak ze om en om in wat olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook tot ze beginnen te kleuren en beetgaar zijn.
- Klop de eieren, paprikapoeder en genoeg peper en zout los in een kom en zet even weg.
- Als de tomaatjes klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven op 180 graden.
- Doe de helft van de mizuna en alle courgette bij de tomaatjes in de vorm. Giet het eiermengsel erover. Bak de frittata in ca. 20 min gaar. Check even of hij goed gaar is door er met je vinger op te duwen. Als hij te zacht is moet hij nog iets langer in de oven.
- Doe de laatste 7 min de sneetjes landbrood in de oven.
- Breng de overige mizuna en tomaatjes even op smaak met een dressing van olijfolie, azijn, peper en zout.
- Serveer de salade met de frittata en de sneetjes brood. Zet een schaaltje olijfolie op tafel om het brood in te dopen.