Frittata van cherrytomaatjes, krieltjes, courgette en oude kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram krieltjes
- 1 stuks courgette
- 400 gram cherrytomaatjes
- 6 stuks eieren
- 100 gram oude kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- boter om in te vetten
- 1 tl paprikapoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de krieltjes en snij in plakjes voor de frittata.
- Verhit wat olie in een grote wok, voeg de plakjes toe en bak rustig met deksel in circa 10 minuten beetgaar (ze hoeven niet te bruinen).
- Snij intussen de courgette in dunne plakjes. Voeg na die 10 minuten bij de krieltjes, samen met een uitgeperst teentje knoflook en roerbak op middelhoog vuur totdat de plakjes courgette ook beginnen te garen.
- Snij de cherrytomaten in tweeën.
- Smeer boter in een quichevorm of ovenschaal. Doe de cherrytomaten bij de krieltjes en courgette, roer om en doe het geheel in de quichevorm. Klop de eieren, paprikapoeder en genoeg peper en zout los in een kom. Rasp de kaas en voeg 1/3 toe bij het eimengsel. Giet over de groenten.
- Strooi de overgebleven kaas over de frittata heen.
- Bak de frittata in 20-25 min gaar in de oven. Check even of hij goed gaar is door er met je vinger op te duwen. Let op dat de frittata niet uitdroogt.
- Serveer de frittata gaar en goud bruin.
- Lekker om een soepje erbij te maken.