Frittata van aardappel, kervel en mozzarella met een fris venkel-meiraap-sinaasappelslaatje en ciabatta
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 0.5 rode ui
- 200 gram aardappelen
- 6 el kervel, fijngehakt
- 8 eieren
- 1 bollen mozzarella
- 4 ciabatta's
- 150 gram meiraap
- 1 venkel
- 100 gram veldsla
In Huis
- 2 tenen knoflook
- 50 ml melk
- 1 sinaasappel
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie, extra vierge
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Snij de rode ui in dunne ringen. Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op middelhoog vuur in ca. 8 minuten.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Schil de aardappels en snij in blokjes van ca 0.5 cm. Doe in een pan met een bodem water met zout en kook gaar in 4 minuten. Giet af.
- Hak de knoflook fijn. Voeg samen met de aardappelen bij de ui als zij zacht is. Roerbak het geheel nog even. Breng op smaak met peper en flink wat zout.
- Hak de kervel fijn. Klop de eieren los in een kom met de melk, fijngehakte kervel, zout en peper. Snij de mozzarella in stukjes en doe de helft(!) bij het eimengsel.
- Vet een ovenschaal in. Doe het aardappel-ui-mengsel erin en giet het ei-mengsel erover. Zet de frittata in de oven en laat in ca. 15 minuten stevig en gaar (maar niet te bruin!) worden.
- Leg de broodjes de laatste 10 minuten in de oven. Snij in plakjes.
- Schil de meiraap. Verwijder het loof en het hart van de venkel. Halveer en snij beide in dunne plakjes (gebruik evt. een mandoline). Was de sinaasappel en rasp de schil. Pers de helft van de sinaasappel uit en snij de rest in partjes.
- Maak de vinaigrette van de witte wijnazijn, olijfolie extra vierge, sinaasappelrasp en sap, mosterd en peper en zout naar smaak. Voeg samen met de sinaasappelpartjes. bij de venkel en meiraap, hussel goed door. Was de veldsla met behulp van een slacentrifuge en meng door de salade. Strooi de rest van de mozzarella erover.
- Serveer de frittata met de salade en plakjes ciabatta.