Frisse zomerpasta met snijbiet, zure room, citroenrasp en extra belegen kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks courgette
- 500 gram snijbiet
- 400 gram volkoren penne
- 1 blik cannellinibonen
- 2 el munt
- 2 tl citroenrasp
- 200 ml zure room
- 1 el citroensap
- naar smaak Graafstroom extra belegen kaas
In Huis
- 200 ml water (voor de bouillon)
- 0.5 blokje groentebouillon
- 2 teentjes knoflook
- olie om te bakken
Recept stappen
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook voor de pasta.
- Bereid de groentebouillon voor en hou warm.
- Hak de knoflook fijn en snij de courgette in stukjes van ca. 1 cm.
- Spoel de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes van 1-2 cm (hou apart) en het blad in dunne repen.
- Kook de pasta al dente in 9-11 minuten en giet af.
- Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, courgette en snijbietstelen ca. 5 minuten. Voeg enkele eetlepels van de bouillon toe en sudder tot bijna al het vocht is verdampt.
- Voeg de snijbietbladeren toe en bak tot geslonken. Giet de cannellinibonen af, voeg toe en warm mee.
- Snij de muntblaadjes fijn en rasp de citroenschil. (alleen het gele, het witte is bitter!) (zie tip)
- Voeg de zure room samen met de afgegoten pasta, de geraspte citroenschil en de munt bij de groenten. Roer goed door en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap (naar smaak, wij deden bij 4p ongeveer 1 el citroensap).
- Serveer de zomerse pasta en rasp aan tafel wat kaas over de bordjes.
- Voor het raspen van b.v. citroenschil gebruiken wij een fijne rasp zodat je minder snel het wit mee raspt. De zester van microplane bijvoorbeeld is een goede investering!