Frisse snijbonenstamppot met varkenslapje en honing-mosterdsaus
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Varkensfilet
- 600 g Snijbonen
- 2 stengel(s) Bleekselderij
- 1 stuk(s) Uien
- 1000 g Kruimige aardappelen
- 15 g Kervel
- 150 ml Havercuisine
In Huis
- 3 klont(en) Boter
- Olie om te bakken
- 4 tl Mosterd
- 1 tl Honing
- naar smaak Citroensap (uit flesje)
- 120 ml Melk
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Let op, je hebt vaker ui, bleekselderij en aardappelen nodig deze week.
- 1. Haal het vlees uit de koeling om te chambreren.
- 2. Was de snijbonen, snij de steeltjes eraf en snij ze in stukjes van circa 1 cm. Snij de stengels bleekselderij in dunne boogjes. Snipper de ui.
- 3. Smelt in een wok of pan waar een deksel op kan een klont boter en fruit daarin de ui en bleekselderij. Schep de snijbonen erdoor en smoor op laag vuur met deksel 15-20 minuten zachtjes beetgaar.
- 4. Schil de aardappels, snij de grotere exemplaren doormidden en kook ze in een bodem water van een paar centimeter met zout in circa 20 minuten gaar.
- 5. Pluk de kervelblaadjes van de steeltjes en hak grof.
- 6. Verwarm in een koekenpan nog een klont boter met een scheutje olie. Bestrooi de filetlapjes met zout en peper, bak mooi bruin en laat op laag vuur garen in circa 6-8 minuten. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Voeg bij het aanbaksel in de pan van het vlees de havercuisine, de mosterd, de honing, zout en lekker veel peper. Roer de mosterd er goed doorheen en laat tot gewenste dikte inkoken. Maak op smaak met zout, flink peper en een kneepje citroensap en roer 1/3 van de gehakte kervel erdoor.
- 7. Giet de aardappels af, zet terug op een laag vuur, giet de melk erbij en prak met nog een klont boter tot een mooie puree. Check of de snijbonen beetgaar zijn en roer ze door de stamppot samen met de rest van de kervel. Maak op smaak met peper en zout.
- 8. Serveer het vlees met de stamppot en saus (vergeet niet het vocht uit het foliepapiertje nog even bij de saus te gieten!).