Frisse pompoen gazpacho
Vegetarisch, Voorgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 0.5 stuks flespompoen
- 1 stuks puntpaprika groen
- 450 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks rode ui
- 0.5 bosje peterselie
In Huis
- 500 ml groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- 3 el knoflook
- 2 el witte wijnazijn
- 3 stuks ijsblokjes + extra
Recept stappen
- Zet de groentebouillon op in een pan.
- Was de pompoen, halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel en snij in stukken van ca. 1 cm. Voeg deze toe aan de bouillon en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de pompoen af maar bewaar het kookvocht! Laat beide goed afkoelen.
- Snij de paprika en cherrytomaatjes in blokjes. Snipper de ui. Houd 3/4de van de ui en 1/3de van de paprika achter voor garnering. Doe de rest samen met de pompoenstukjes, 100 ml van het kookvocht, de knoflook, olijfolie, azijn en 3 ijsblokjes in de blender. Mix tot een gladde massa. Voeg eventueel extra kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.
- Verdeel over 4 glazen. Hak de peterselie grof en gebruik dit als garnering samen met de overgebleven paprika en ui.
- Voeg ook een extra ijsblokje toe als garnering als het buiten erg heet is.