Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Frisse pompoen gazpacho

Vegetarisch, Voorgerecht

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 0.5 stuks flespompoen
  • 1 stuks puntpaprika groen
  • 450 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks rode ui
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • 500 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el knoflook
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 stuks ijsblokjes + extra
icon package

Recept stappen

  1. Zet de groentebouillon op in een pan.
  2. Was de pompoen, halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel en snij in stukken van ca. 1 cm. Voeg deze toe aan de bouillon en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de pompoen af maar bewaar het kookvocht! Laat beide goed afkoelen.
  3. Snij de paprika en cherrytomaatjes in blokjes. Snipper de ui. Houd 3/4de van de ui en 1/3de van de paprika achter voor garnering. Doe de rest samen met de pompoenstukjes, 100 ml van het kookvocht, de knoflook, olijfolie, azijn en 3 ijsblokjes in de blender. Mix tot een gladde massa. Voeg eventueel extra kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.
  4. Verdeel over 4 glazen. Hak de peterselie grof en gebruik dit als garnering samen met de overgebleven paprika en ui.
  5. Voeg ook een extra ijsblokje toe als garnering als het buiten erg heet is.