Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Frisse noedelsalade met gerookte horsmakreel, ingelegde meiraap en miso-limoen-dressing

Vis

  • Totale tijd minuten
2024 34 WB SNELLE noedelsalade gerookte makreel chinese kool 16211

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram wok noedels
  • 1 stuks meiraap
  • 250 gram wortel
  • 2 stengel lente-ui
  • 600 gram Chinese kool
  • 2 stuks limoen
  • 1 el Hokkai miso
  • 1 stuks komkommer
  • 4 stuks Gerookte horsmakreelfilet

In Huis

  • 2 el rijst- of witte wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 0.25 tl chilivlokken
  • 2 tl suiker voor de dressing
  • 4 el sojasaus
  • 4 el milde olie voor de dressing
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels. Kook de noedels in 10 minuten gaar. Roer aan het begin goed door om plakken te voorkomen. Giet en spoel af met koud water.
  2. Schil de meiraap en verwijder de onder- en bovenkant. Snij in partjes en vervolgens in flinterdunne plakjes. Meng in een kommetje de rijst- of witte wijn azijn, een klein schepje suiker en een snuf zout. Voeg de meiraap toe, schep goed om en laat trekken tot gebruik.
  3. Schil de wortel en snij julienne (luciferstokjes). Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak de wortel op middelhoog vuur. Snij het witte en het lichtgroene deel van de lente-ui in grove ringen en voeg toe. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes en bewaar in een schaaltje voor garnering. Hak de knoflook, snij de Chinese kool in dunne reepjes en voeg bij de wortel. Schep tussentijds om. Bak ca. 10 minuten tot de Chinese kool geslonken is.
  4. Rasp de limoen en pers het sap. Meng in een grote serveerschaal een dressing van de limoenrasp en -sap (ca. 2 el sap bij 2p), chilivlokken, suiker, sojasaus, miso en de olie (zie tip). Voeg de noedels toe zodra ze afgegoten zijn om plakken te voorkomen.
  5. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij in halve maantjes. Meng door de noedels.
  6. Schep het groentemengsel door de noedels als de Chinese kool geslonken is.
  7. Verdeel de makreel in stukjes over de noedelsalade.
  8. Garneer de salade met de meiraap en de lente-ui ringetjes.
  9. Maak de dressing eventueel half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.