Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Frisse couscous salade met Twickelkaas, augurkjes, gekruide kikkererwten en een peterselie dressing

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stusk rode ui
  • 8 stuks mini augurkjes zoet/zuur
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 gram jonge sla
  • 100 gram spinazie
  • 0.5 bosje peterselie
  • 100 gram Twickelkaas

In Huis

  • 150 gram couscous
  • 1 el olijfolie
  • 300 ml water
  • olie om te bakken
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie extra vierge (voor de dressing)
  • 2 el wijnazijn
  • 1 tl chilivlokken (optioneel)
  • 0.5 tl zout
icon package

Recept stappen

  1. Breng het water met een snufje zout aan de kook. Haal van het vuur en voeg de couscous toe. Dek af en laat 5 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork en voeg de olijfolie toe.
  2. Snij de rode ui in dunne halve ringen, de mini augurkjes in plakjes en de bleekselderij in dunne boogjes.
  3. Lek de kikkererwten uit. Verhit olie in een pan en bak de kikkererwten met paprikapoeder, zout en peper goudbruin in 5-7 minuten. Laat afkoelen
  4. Maak de dressing. Hak de peterselie blaadjes fijn. In een grote kom, meng de olijfolie, rode wijnazijn, peterselie, chilivlokken en het zout tot een dressing.
  5. Snij de Twickelkaas in blokjes van 0,5 cm. Voeg de couscous, de dressing kikkererwten, rode ui, mini augurkjes, bleekselderij, jonge sla, spinazie en Twickelkaas samen in een grote schaal. Hussel goed door en serveer direct.