Franse salade met blauwe kaas, spekjes en olijfcroutons
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Krieltjes
- 6 plakje(s) Spek
- 8 sneetje(s) Olijven ciabatta
- 1 handje(s) Krulandijvie
- 6 stuk(s) Tomaten
- 200 g Blauwschimmelkaas
- 2 el Vlierbloesemazijn
In Huis
- 8 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Dijonmosterd
- snufje(s) Suiker
Recept stappen
- Kook de krieltjes in de schil net aan gaar. Halveer. Snij het spek in reepjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het spek zachtjes uit tot bruin en een beetje knapperig.
- Meng 1 eetlepel olijfolie en pers er het teentje knoflook boven uit en meng. Snij het brood in stukken en schep door de olie. Bak in een koekenpan om en om bruin totdat de croutons lekker knapperig zijn.
- Maak een vinaigrette van 6 eetlepels olijfolie, de azijn, mosterd en suiker.
- Doe wat krulandijvie op een grote platte schaal. Snij de tomaten in stukken en leg op de andijvie. Leg de krieltjes ertussen en verdeel er de blauwe kaas, spek en croutons over. Besprenkel met de vinaigrette.