Vegatarische Hachis parmentier met palmkool en venkelsla
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappelen Frieslander
- 1 stuks ui
- 400 gram runder-kipgehakt
- 1 stuks prei
- 1 bakje hachis specerijen
- 1 pakje PLNT rul gehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 400 gram palmkool
- 120 gram Fryske kaas
- 1 stuks venkel
- 0.5 zakje babyleaf slamix
In Huis
- olie/boter om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 2 el olijfolie extra vierge voor de salade
- naar smaak suiker of honing
Recept stappen
- Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook afgedekt gaar in ca. 15 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht.
- Verwarm olie in een koekenpan. Snipper de ui en fruit op laag vuur glazig.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui. Kerf de prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in ringen en voeg bij de ui als deze glazig is. Bak enkele minuten op middelhoog vuur tot de prei wat is geslonken. Voeg de Hachis specerijen en de balsamicoazijn toe. Schep om en voeg het PLNT Rul Gehackt toe. Bak kort mee.
- Maak een ruimte in het midden van de pan en bak daar de tomatenpuree een minuutje aan om te ontzuren. Meng de tomatenpuree goed door het gehakt en breng op smaak met peper. Vet een ovenschaal in en schep het gehacktmengsel erin.
- Zet een pan met een laagje water met zout op voor de palmkool. Spoel de palmkool af. Snij met een scherp mes een stukje langs de nerf aan de onderkant van de steel en ris vervolgens met je handen het blad van de nerf. Snij het blad in grove repen. Blancheer in 5 minuten en giet en spoel koud af. Laat uitlekken en verdeel over het gehacktmengsel.
- Stamp de aardappel en maak smeuïg met een klontje boter en evt. wat achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree over de palmkool.
- Rasp de kaas, verdeel over de puree en zet ca. 10 minuten in de oven tot goudbruin en krokant. Zet de oven de laatste 5 minuten op de grillstand voor een mooi goudbruin korstje (tip)
- Maak intussen de venkelsla. Meng in een grote kom een dressing van de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, peper, zout en een beetje suiker of honing naar smaak. Verwijder het loof en de onderkant van de venkel. Halveer en snij in hele dunne plakjes of reepjes en meng bij de dressing. Meng er voorzichtig de babyleaf slamix doorheen.
- Serveer de ovenschotel met de venkelsla.
- Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit 1tl venkelzaad, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl korianderpoeder en 1 tl komijnpoeder
- Elke oven is anders! Op de grillstand kan het hard gaan, houd dus goed in de gaten!