Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegatarische Hachis parmentier met spinazie en venkel

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 45 VEGASNEL vegatarische hachis parmentier spinazie venkel 1748

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram aardappelen Frieslander
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks prei
  • 1 bakje hachis specerijen
  • 2 pakje PLNT rul gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram spinazie
  • 120 gram geraspte kaas
  • 0.5 zakje babyleaf slamix

In Huis

  • olie/boter om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge voor de salade
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Verwijder het loof en de onderkant van de venkel en snij in ringen. Zet samen op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  2. Verwarm olie in een koekenpan. Snipper de ui en fruit op laag vuur glazig.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  4. Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui. Kerf de prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in ringen en voeg bij de ui als deze glazig is. Bak enkele minuten op middelhoog vuur tot de prei wat is geslonken. Voeg de Hachis specerijen en de balsamicoazijn toe. Schep om en voeg het PLNT Rul Gehackt toe. Bak kort mee.
  5. Maak een ruimte in het midden van de pan en bak daar de tomatenpuree een minuutje aan om te ontzuren. Meng de tomatenpuree goed door het gehackt en bak de spinazie (evt. in delen) mee tot geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in en schep het spinazie-gehacktmengsel erin.
  6. Stamp de aardappel en maak smeuïg met een klontje boter en evt. wat achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree over het gehacktmengsel.
  7. Strooi de geraspte kaas over de puree en zet de ovenschaal ca. 10 minuten in de oven tot goudbruin en krokant. Zet de oven de laatste 5 minuten op de grillstand voor een mooi goudbruin korstje (tip).
  8. Maak een simpele salade van de babyleaf slamix met azijn, olijfolie extra vierge, zout en peper.
  9. Serveer de ovenschotel met de sla.
  10. Tip: Elke oven is anders! Op de grillstand kan het hard gaan, houd dus goed in de gaten! Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit 1tl venkelzaad, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl korianderpoeder en 1 tl komijnpoeder.