Fondue van boterbonen, miso en edelgistvlokken met ciabatta en wintergroenten
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram spruiten
- 1 stuks ciabatta (bruin)
- 1 stuks peen
- 2 blikjes witte bonen
- 30 gram edelgistvlokken
- 1 blokje misobouillon
- 400 gram kastanjechampignons
In Huis
- olie om te bakken
- 4 el olijfolie (voor de fondue)
- 3 tenen knoflook
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 150 ml water (of witte wijn)
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 1 tl (fijne) mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schoon de spruitjes en halveer. Meng met olie, peper en zout. Schik aan één kant van een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ca. 20 minuten in de oven. Leg de laatste 10 minuten de ciabatta erbij.
- Schil en snij de peen in friet formaat, je kan ze rauw eten, of mengen met wat olie en tegelijk met de ciabatta naast de spruitjes leggen zodat ze wat zachter worden, net wat je lekkerder vindt. Hetzelfde geldt voor de champignons. Liever niet (helemaal) rauw? Leg ze dan in z’n geheel of gehalveerd samen met de peen in de oven.
- Verwarm de olie (voor de fondue) in een soeppannetje. Hak de knoflook fijn en fruit zachtjes. Zorg dat het niet verbrandt, dan wordt het bitter. Giet de bonen af. Voeg met de edelgistvlokken, het miso-bouillonblokje, citroensap (uit een flesje), water (of witte wijn als je dat in huis hebt), zout, suiker en de mosterd bij de knoflook. Pureer met een staafmixer helemaal glad. Verwarm op een zacht vuurtje tot het net begint te borrelen. Hou warm, eventueel in een fonduepan (niet echt laten koken).
- Snij de kastanjechampignons (als ze niet in de oven zijn gegaan) in plakjes en de gebakken ciabatta in stukjes.
- Serveer de fondue met de kastanjechampignons, ciabatta, peen en spruitjes.
- Je kan de fondue eventueel uitbreiden met leftover groenten uit je ijskast.