Fondue van bonen met wintergroenten en landbrood
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks peen
- 300 gram wortelpeterselie
- 2 pot witte bonen
- 30 gram edelgistvlokken
- 1 blokje misobouillon
- 1 stuks landbrood
- 350 gram kastanjechampignons gesneden
- 2 stronkje witlof
In Huis
- olie om te bakken
- 4 el olie (voor de fondue)
- 3 teentjes knoflook
- 2 el citroensap (mag uit een flesje)
- 150 ml water (of witte wijn)
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 1 tl (Dijon) mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil en snij de peen (zie tip) en wortelpeterselie in frietformaat. Meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten voor het brood.
- Verwarm de olie (voor de fondue) in een soeppannetje. Hak de knoflook fijn en fruit zachtjes. Zorg dat het niet verbrandt, dan wordt het bitter. Voeg de bonen (met aanhangend vocht), edelgistvlokken, het miso-bouillonblokje, citroensap (mag uit een flesje), water (of witte wijn als je dat in huis hebt), zout, suiker en de mosterd bij de knoflook. Pureer met een staafmixer op de hoogste stand helemaal glad. Verwarm op een zacht vuurtje tot het net begint te borrelen. Hou warm, eventueel in een fonduepan (niet echt laten koken).
- Bak het brood in 10 minuten af.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de gesneden champignons op hoog vuur tot ze gebruind zijn. Breng op smaak met wat peper en wat zout.
- Haal de witlofblaadjes af. Bak eventueel een deel in ringetjes heel even mee met de champignons, ook lekker.
- Serveer de fondue met de peen, wortelpeterselie, champignons, witlof en plakjes brood.
- je kan (een deel van) de peen ook rauw eten, net wat je lekkerder vindt. Hetzelfde geldt voor de champignons.