Flespompoen met aardpeer-bonenpuree, groene kruidenolie en hazelnoten
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroen
- 1 stuks flespompoen
- 300 gram aardpeer
- 2 el muntblaadjes
- 2 el peterselie
- 2 el koriander
- 2 el dille
- 12 el olijfolie van Abma's
- 2 blik witte bonen
- 60 gram hazelnoten
In Huis
- boter en olie om te bakken
- 4 tenen knoflook
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden en pers de citroen uit in een kommetje.
- Was de pompoen, halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel, en snij in parten van ca. 1 cm dik. Was de aardperen en snij in plakjes van 0,5 cm. Doe samen in een mengkom met de knoflooktenen (in de schil) en hussel met peper, zout, een flinke scheut olie om te bakken en 2 el (bij 4p!) van het citroensap. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Hak de muntblaadjes, peterselie, koriander en dille grof. Mix in het bakje van de staafmixer samen met de olijfolie van Abma. Voeg nog 2 tl (bij 4p) citroensap toe.
- Giet de witte bonen af en bewaar het vocht(!). Verwarm zachtjes in een steelpannetje.
- Haal de groenten uit de oven. Schep de aardpeer van de bakplaat bij de witte bonen. Voeg de helft van de gepofte knoflook toe. Pureer tot een gladde puree. Voeg bonenvocht toe tot je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en een goede scheut extra vierge olijfolie.
- Snij de andere helft van de gepofte knoflook fijn en meng door de kruidenolie. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Hak de hazelnoten grof en bak kort in een droog koekenpannetje tot ze wat bruinen.
- Serveer de bonen-aardpeerpuree met de pompoen, besprenkel royaal met de kruidenolie en bestrooi met de hazelnoten.