Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Flespompoen met aardpeer-bonenpuree, groene kruidenolie en hazelnoten

Vegan

  • Totale tijd minuten
2024 48 VEGAN flespompoen aardpeer witte bonen groene olie hazelnoten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks citroen
  • 500 gram flespompoen
  • 300 gram aardpeer
  • 10 gram munt
  • 10 gram koriander
  • 10 gram dille
  • 12 el olijfolie van Abma’s
  • 2 blik witte bonen
  • 80 gram hazelnoten naturel rauw

In Huis

  • 4 tenen knoflook
  • olie om te bakken
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Pers de citroen uit in een kommetje.
  3. Was de pompoen, halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel, en snij in parten van ca. 1 cm dik. Was de aardperen en snij in plakjes van 0,5 cm. Doe samen in een mengkom met de knoflooktenen (in de schil) en hussel met peper, zout, een flinke scheut olie om te bakken en 1 el (bij 2p!) van het citroensap.
  4. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
  5. Hak de muntblaadjes, koriander en dille grof. Mix in het bakje van de staafmixer samen met de olijfolie van Abma’s. Voeg nog 1 tl (bij 2p) citroensap toe.
  6. Giet de witte bonen af en bewaar het vocht(!). Verwarm zachtjes in een steelpannetje. Haal de groenten uit de oven. Schep de aardpeer van de bakplaat bij de witte bonen.
  7. Voeg de helft (!) van de gepofte knoflook toe. Pureer tot een gladde puree. Voeg bonenvocht toe tot je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en een scheut extra vierge olijfolie.
  8. Snij de andere helft van de gepofte knoflook fijn en meng door de kruidenolie.
  9. Breng op smaak met wat peper en zout. Hak de hazelnoten grof en bak kort in een droog koekenpannetje tot ze wat bruinen.
  10. Serveer de bonen-aardpeerpuree met de pompoen, besprenkel royaal met de kruidenolie en bestrooi met de hazelnoten.