Flespompoen met aardpeer-bonenpuree, buffelmozzarella en harissadressing
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroen
- 500 gram flespompoen
- 300 gram aardpeer
- 2 tl harissa kruidenmix
- 2 blik witte bonen
- 3 el peterselie
- 4 bol mozzarella
In Huis
- 4 tenen knoflook
- olie om te bakken
- 8 el (milde) olijfolie
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Leg de mozzarella bollen op tijd op een bordje zodat de kou er wat af gaat.
- Pers de citroen uit in een kommetje.
- Verwarm de oven voor op 220 graden en pers de citroen uit in een kommetje.
- Was de pompoen, halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel, en snij in parten van ca. 1 cm dik. Was de aardperen en snij in plakjes van 0,5 cm. Doe samen in een mengkom met de knoflooktenen (in de schil) en hussel met peper, zout, een flinke scheut olie om te bakken en 1 el (bij 2p!) van het citroensap. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Meng de harissa kruidenmix met de (milde) olijfolie en 1 el (bij 2p!) van het citroensap.
- Giet de witte bonen af en bewaar het vocht(!). Verwarm zachtjes in een steelpannetje.
- Haal de groenten uit de oven. Schep de aardpeer van de bakplaat bij de witte bonen. Voeg de helft van de gepofte knoflook toe. Pureer tot een gladde puree. Voeg bonenvocht toe tot je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en een goede scheut extra vierge olijfolie.
- Snij de andere helft van de gepofte knoflook fijn en hak de peterselie fijn. Meng door de harissadressing.
- Kerf elke bol mozzarella in met een kruis en trek wat open.
- Serveer de bonen-aardpeerpuree met de pompoen en bol mozzarella erop. Besprenkel royaal met de harissadressing.
- GOED OM TE WETEN: In het specerijenbakje zit harissa kruidenmix van Pit en Pit met daarin chili met zaad, look, koriander, komijn, paprika, zeezout.