Flatbreads met PLNT tex-mexgehakt, dillesausje en koolrabi-appelslaatje
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 ca. gram koolrabi
- 1.5 stuks Elstar appel
- 1 stuks rode ui
- 2 stengel bleekselderij
- 400 gram PLNT gehakt
- 1 bakje Tex-Mex specerijen
- 200 gram tomatenpuree
- 6 stuks volkoren flatbread
- 15 gram dille
- 200 ml vegan yoghurt
In Huis
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- mespuntje chilipoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak het slaatje: meng de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout in een slabak. Schil de koolrabi grondig (met name de onderkant, die is taai), snij in kleine blokjes en voeg bij de dressing. Snij de appel met schil in even kleine blokjes en voeg toe. Meng en zet weg.
- Snij de rode ui in dunne ringen, fruit zachtjes in wat olie in een koekenpan. Snij de bleekselderij in halve maantjes, bak mee. Voeg het PLNT gehakt en tex-mex specerijen toe en bak rul. Pers de helft(!) van de knoflook erbij. Bak ca. 5 minuten mee.
- Meng de tomatenpuree met een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout. Smeer op de flatbreads en verdeel het PLNT gehaktmengsel erover. Bak ca. 6 minuten in de oven (eventueel in delen).
- Hak de dille fijn. Pers de rest van de knoflook bij de vegan yoghurt, voeg de dille, chilipoeder en een scheut olijfolie extra vierge en wat zout en peper toe. Zet weg.
- Verdeel de dillesaus over de flatbreads en serveer met het koolrabi-appelslaatje.