Flatbreads met gerookte zalm, purple kers en koolrabi-appelslaatje
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks rode ui
- 3 stengel bleekselderij
- 500 ca. gram koolrabi
- 1.5 stuks Elstar appel
- 15 gram dille
- 200 gram gerookte zalm
- 250 gram crème fraîche
- 6 stuks volkoren flatbread
- 1 bakje purple kers
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl gedroogde tijm
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm olie in een koekenpan en fruit zachtjes. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes, voeg toe. Voeg wat zout en de tijm toe en bak zachtjes verder.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak het slaatje: meng de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout in een slabak. Schil de koolrabi grondig (met name de onderkant, die is taai), snij in kleine blokjes en voeg bij de dressing. Snij de appel met schil in even kleine blokjes en voeg toe. Hak de dille fijn, voeg toe. Meng en zet weg.
- Snij de zalm in dunne reepjes.
- Verdeel de crème fraîche over de flatbreads en beleg met de gebakken ui en bleekselderij. Bak ca. 6 minuten in de oven (eventueel in delen). Verdeel na 5 minuten de zalm erover en bak nog een minuutje mee.
- Knip de purple kers en verdeel over de flatbreads. Serveer met de koolrabi-appelsla.