Flatbreads met geitenkaas, gekaramelliseerde ui, walnoten en koolrabi-appelslaatje
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks rode ui
- 500 ca. gram koolrabi
- 1.5 stuks Elstar appels
- 1 hart bleekselderij
- 250 gram crème fraîche
- 6 stuks volkoren flatbread
- 250 gram geitenkaas
- 80 gram walnoten
- 15 gram dille
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 1 tl gedroogde tijm
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een klont boter en wat olie in een koekenpan en fruit zachtjes (hoe langer, hoe lekkerder). Voeg wat zout en de tijm toe.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak het slaatje: meng de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout in een slabak. Schil de koolrabi grondig (met name de onderkant, die is taai), snij in kleine blokjes en voeg bij de dressing. Snij de appel met schil in even kleine blokjes en voeg toe. Meng en zet weg.
- Verdeel de crème fraîche over de flatbreads en brokkel de geitenkaas erover. Voeg peper, zout en een scheut olijfolie toe. Bak ca. 6 minuten in de oven (eventueel in delen).
- Breek de walnoten een beetje en bak even mee met de ui.
- Hak de dille fijn.
- Verdeel de gekaramelliseerde uien over de flatbreads en bestrooi met de dille. Serveer met het koolrabi-appelslaatje.