Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Flatbreadpizza met Greek White vegan feta en boerenkoolsalade met kastanjechampignons

Vegan

  • Totale tijd minuten
Flatbreadpizza met Greek White vegan feta en boerenkoolsalade met kastanjechampignons | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram rode ui
  • 200 gram knolselderij
  • 300 gram boerenkool
  • 100 gram tomatenpuree
  • 4 stuks flatbreads
  • 1 pakje Greek White vegan feta
  • 100 gram walnoten
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 2 stronkjes roodlof
  • naar smaak kruidenolie

In Huis

  • vegan boter en olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 tl zout
  • 1 tl mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • kneep citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. NB. Kook dit gerecht op een dag dat je wat meer tijd hebt.
  2. Snij de ui in dunne halve ringen. Verwarm een flinke klont vegan boter en wat olie in een koekenpan en fruit de ui met wat zout zachtjes (hoe langer, hoe lekkerder).
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Bak met wat zout in een afdekbare wok in wat olie een paar minuten aan. Hou een handje boerenkool p.p. apart, voeg de rest toe, schep op hoog vuur even om. Draai het vuur lager, voeg een goede scheut water toe (ca. 50 ml bij 4p), dek af en laat in 10-15 minuten gaar smoren. Haal op het laatst eventueel het deksel van de pan als het nog te vochtig is, dan verdampt het sneller.
  5. Pers de knoflook in een kommetje. Meng de aangegeven hoeveelheid zout er met een lepeltje goed doorheen. Voeg vervolgens de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge toe. Meng door de boerenkool als hij gaar is en het vocht is verdampt. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
  6. Meng de tomatenpuree met wat (milde) olijfolie. Smeer de flatbreads ermee in en beleg met de zachte uien. Brokkel de vegan feta erover en bestrooi met een handje rauwe boerenkool. Leg op een ovenrooster en bak ca. 8 minuten in de oven (eventueel in delen).
  7. Rooster de walnootjes een paar minuutjes in een droog koekenpannetje tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
  8. Snij de champignons in kwarten. Bak op middelhoog vuur in de koekenpan (van de ui). Breng op smaak met peper en zout. Snij de roodlof in ringetjes. Meng beide door de boerenkoolsalade. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
  9. Bestrooi de flatbreads met de walnootjes en besprenkel met de kruidenolie. serveer met de boerenkoolsalade.