Flatbread met gebakken makreelfilet, witte kool, yoghurtsaus en ingelegde groene peper
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 filet(s) makreel
- 1 stuk(s) witte kool
- 1 bosje(s) koriander
In Huis
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie
- 2 tl karwijzaad
- 4 el griekse yoghurt
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 el tahin
- 25 g boter
- 1 stuk(s) rode peper
- 4 stuk(s) turkse groene peper op zuur
- naar smaak flatbread
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Snijd de kool flinterdun (bijvoorbeeld m.b.v. een mandoline). Hak de koriander fijn. Meng een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, het karwijzaad, de koriander en wat peper en zout. Schep door de kool.
- Maak de yoghurtsaus. Meng de yoghurt met de tahin en verdun met een beetje water. Pers er de knoflook boven uit en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de makreelfilets met wat peper en zout. Bak 3 minuten op de huid. Draai om en bak nog ca. 3 minuten.
- Verwarm het flatbread en snijd het doormidden. Hak de rode peper fijn en snijd de groene pepers in ringetjes. Vul de opening met een beetje koolsalade, stukjes makreel en wat yoghurtsaus. Bestrooi met de rode en groene peper.