Flammkuchen met zuurkool-spek-peer, van TONs mosterdsoep en roodlofsalade
Varken
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks gele ui
- 200 gram aardappelen Doré
- 4 stuks flammkuchenbodem
- 2 bakjes crème fraîche
- 400 gram zuurkool
- 2 stuks peer
- 200 gram (ca.) spekreepjes
- 1 tl mosterd voor de vanaigrette
- 2 stronkjes roodlof
- 4 el mosterd
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl komijn- of karwijzaad (optioneel)
- 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
- 900 ml (ca.) kokend water
- kneepje honing
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 230 graden en zet de waterkoker aan.
- Verwarm olie in een soeppan. Snij de helft (!) van de ui in ringen en fruit zachtjes, samen met (optioneel) het komijn- of karwijzaad. Schil de aardappelen en knolselderij en snij in blokjes van ca. 2 cm. Voeg toe. Pers de knoflook erbij en bak een paar minuten mee.
- Voeg het bouillonblokje en het kokende water toe. Dek af en laat in 10-15 minuten gaar koken.
- Leg de flammkuchenbodems op (een) met bakpapier beklede bakpla(a)t(en). Bewaar ca. 1/4e crème fraîche voor de soep en verdeel de rest over de flammkuchen. Laat aan de randen 1 cm vrij.
- Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang af. Knijp de zuurkool daarna goed uit. Snij de andere helft van de ui in flinterdunne ringen. Schil (optioneel) de peer en snij de helft (!) in dunne plakjes. Bewaar de andere helft voor de salade.
- Bak de flammkuchen ca. 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn en de randen goudbruin.
- Maak intussen in een slakom een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Snij de overgebleven peer in stukjes. Voeg toe. Verwijder de onderkant van de roodlof en snij in ringen. Meng door de vinaigrette.
- Voeg de mosterd en de overgebleven crème fraîche bij de soep en pureer het geheel met de staafmixer. Verdun met wat extra water indien gewenst. Breng op smaak met peper en evt. extra mosterd.
- Serveer de flammkuchen met de mosterdsoep en de salade.