Flammkuchen met witlof en geitenkaas en een sinaasappel- venkelsalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks sjalot
- 2 stuks prei
- 4 stuks witlof
- 2 stuks flammkuchen deeg
- 2 rolletje geitenkaas (zachte)
- 1 stuks venkel
- 2 stuks sinaasappel
- 75 gram babyleaf sla
- 10 gram peterselie
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de sjalot in ringen. Kerf de prei in de lengte en spoel het zand ertussenuit. Snij in dunne ringen. Bak samen glazig in een koekenpan in een flinke klont boter. Breng goed op smaak met zout en peper. Smelt op het laatste de helft van de geitenkaas er doorheen.
- Halveer de witlof, verwijder het hart en snij in parten.
- Rol het flammkuchen deeg uit en leg met bakpapier en al op de bakplaat (gebruik er twee bij 3 en 4p). Verdeel de sjalot en prei over de bodem. Leg de witlof ertussen. Besprenkel met wat olie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 15 minuten in de oven. Brokkel de rest van de geitenkaas eroverheen en laat nog ca. 5 minuten meewarmen.
- Maak ondertussen in een slakom een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder het loof en kontje van de venkel. Halveer en snij in dunne plakjes. Snij de boven- en onderkant van de sinaasappel. Zet ‘m neer en snij met een scherp mes van boven naar beneden de schil eraf. Snij vervolgens in plakjes en halveer die. Voeg samen met de venkel bij de dressing. Roer vlak voor het serveren de sla erdoorheen.
- Hak de peterselie fijn.
- Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de peterselie. Serveer met de salade.