Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bladerdeegtaart met regenboogwortel en rode ui

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram regenboogwortel
  • 1 stuks rode ui
  • 1 bakje crème fraîche
  • 1 el mosterd

In Huis

  • olijfolie extra vierge
  • honing
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rollen bladerdeeg
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Snij de regenboogwortel in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm. Snij de rode ui in dunne halve ringen.
  3. Leg het bladerdeeg op (een) met bakpapier beklede bakpla(a)t(en). Bestrijk met de crème fraîche. Laat aan de randen 1 centimeter vrij.
  4. Doe de regenboogwortel en rode ui in een mengkom en meng met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout en de uitgeperste knoflook. Meng goed.
  5. Leg de regenboogwortel en rode ui op het bladerdeeg. Bestrooi met versgemalen peper en zout. Bak ca. 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn en de randen goudbruin.
  6. Meng de olijfolie extra vierge, mosterd, honing en zout en peper door elkaar.
  7. Haal de bladerdeegtaart uit de oven en besprenkel met het sausje.