Bladerdeegtaart met regenboogwortel en rode ui
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 600 gram regenboogwortel
- 1 stuks rode ui
- 1 bakje crème fraîche
- 1 el mosterd
In Huis
- olijfolie extra vierge
- honing
- 1 teentje knoflook
- 2 rollen bladerdeeg
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Snij de regenboogwortel in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm. Snij de rode ui in dunne halve ringen.
- Leg het bladerdeeg op (een) met bakpapier beklede bakpla(a)t(en). Bestrijk met de crème fraîche. Laat aan de randen 1 centimeter vrij.
- Doe de regenboogwortel en rode ui in een mengkom en meng met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout en de uitgeperste knoflook. Meng goed.
- Leg de regenboogwortel en rode ui op het bladerdeeg. Bestrooi met versgemalen peper en zout. Bak ca. 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn en de randen goudbruin.
- Meng de olijfolie extra vierge, mosterd, honing en zout en peper door elkaar.
- Haal de bladerdeegtaart uit de oven en besprenkel met het sausje.