Flammkuchen met prei, aardappel en rozemarijn met salade van gekleurde tomaten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Prei
- 300 g Aardappelen
- 150 ml Creme fraiche
- 2 stuk(s) Flammkuchen
- 4 tl Gehakte rozemarijnblaadjes
- 8 stuk(s) Gekleurde tomaten
- 2 el Bieslook
- krop(pen) Sla
In Huis
- 2 klont(en) Boter
- 2 teen Knoflook
- naar smaak Citroensap
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Balsamicoazijn
- 1 tl Mosterd
- besprenkelen Olijfolie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Let op je hebt meedere keren crème fraîche, aardappels en bindsla nodig deze week.
- NB. Verwarm de oven voor op 200 graden met de bakplaat erin.
- Laat het flammkuchendeeg in de koeling tot gebruik, anders rolt het niet makkelijk uit.
- 1. Snij de prei in ringen van 1 cm. Was grondig.
- 2. Verwarm in een pan met dikke bodem de boter. Voeg de prei erbij en laat heel zachtjes met deksel ca. 10 min smoren. De prei mag niet verkleuren! Roer af en toe om.
- 3. Zet een pannetje met water op voor de aardappels. Schil de aardappel en snij in mooie dunne plakjes (max 0.5 cm dik). Kook beetgaar in ca. 3 min.
- 4. Hak de knoflook grof en doe die de laatste 2 min bij de prei. Blus af met 1 kneepje citroensap en voeg dan de crème fraîche toe. Laat het geheel ca. 5 min zachtjes inkoken. Roer zo nu en dan en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
- 5. Haal de bakplaat uit de oven als de prei en aardappels gaar zijn. Rol het flammkuchendeeg met bakpapier en al uit op de bakplaat. Leg eerst het preimengsel, dan de aardappelplakjes en dan de rozemarijnblaadjes erop. Schuif voor ca. 10-15 min in de oven.
- 6. Snij intussen de gekleurde tomaten in stukjes en maak aan met gesnipperde bieslook, de olie, de azijn, mosterd, peper en zout. Snij de sla in repen en meng die er op het laatst bij.
- 7. Haal de flammkuchen uit de oven als deze mooi bruin is en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Serveer met de tomatensalade.