Fish pie
Vis
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappels
- 1 stuks ui
- 100 gram peen
- 1 stuks prei
- 1 bosje amsoi
- 200 gram Terschelling windkracht 10
- 400 gram visstukjes
In Huis
- 2 stuks eieren
- naar smaak nootmuskaat
- olie om te bakken
- creme fraiche of (kook)room
- 2 el citroensap (mag uit flesje)
- 20 gram peterselie
- 0.5 el mosterd
Recept stappen
- Haal de vis uit de ijskast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een pan gezouten water op voor de aardappels.
- Schil de aardappels en snij ze in stukjes van ca. 2,5 cm. Voeg toe als het water kookt en kook in ca. 8 minuten gaar.
- Voeg de eieren voorzichtig toe aan de aardappels. Kook ze 8 minuten vanaf dat het water weer kookt.
- Giet de aardappelen en eieren af. Laat de eieren even schrikken! Maak een (grove) puree van de aardappels, met een goede scheut olie, zout, peper en eventueel wat nootmuskaat.
- Snipper de ui en fruit aan in wat olie in een (hapjes)pan. Schil en rasp de peen grof, voeg bij de ui. Snij de prei in ringen, was het zand eruit en voeg toe. Snij de amsoi in repen van ca. 1 cm en voeg toe. Voeg nu de crème fraîche toe. Smoor ca. 5 minuten.
- Pel de eieren en snij in kwarten. Zet apart. Rasp de kaas. Haal de pan met groenten van het vuur en roer de kaas erdoorheen. Pers de citroen (of gebruik een flesje) en voeg zeker het sap toe.
- Snipper de peterselie en roer door de saus. Breng de saus op smaak met zout, peper, mosterd en citroen. Vet een ovenschaal in.
- Dep de vis droog en kruid met zout en peper. Verdeel over de bodem van de schaal. Roer de eipartjes door de saus en schenk over de vis.
- Verdeel de puree over de vis en saus. Maak streepjes met een vork in de puree. Besprenkel met wat olie.
- Zet 25-35 minuten in de oven, tot de aardappel goudkleurig is.