Fish & chips met yoghurtsausje
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Bildtstar nieuwe oogst
- 1 el peterselie
- 1 el dille
- 8 el Bulgaarse yoghurt
- 4 stuks doradefilet
In Huis
- olie om te bakken
- 2 stuks ei
- 50 gram paneermeel
- boter om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden en haal de vis alvast uit de koeling.
- Was de aardappelen en snij in smalle wedges. Meng in een kom met olie, zout en peper. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25-30 minuten in de oven.
- Hak de peterselie en dille fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Kluts de eieren los in een diep bord en vul een ander diep bord met paneermeel.
- Snij de huid van de dorade. Dep goed droog en kruid met zout en peper.
- Doop de vis goed in het ei en daarna in de paneermeel, zodat de vis volledig bedekt is.
- Verwarm boter en olie in een koek- of hapjes pan en bak de vis goud bruin aan beide kanten.
- Serveer de wedges met de vis en yoghurtsaus.
- Als je graag wat sneller wilt zijn, kun je de aardappeltjes eerst gaar koken en dan in de oven bakken.