Feestelijke borrelhapjes
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 450 gram witvis
- 1 stuks ui
- 250 gram ricotta
- 100 gram spekjes
- 200 gram Terschelling windkracht 10
- 1 bosje radijs
- 8 sneetjes volkoren zadenbrood
In Huis
- 1 teen knoflook
- snufje zout en peper
- 1 stuks ui
- 1 stuks ei
- 2 tl peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- snufje nootmuskaat
- 0.5 tl chilipoeder
- 2 el bloem
- naar smaak paneermeel
- naar smaak olijfolie
- scheutje citroensap
- 2 el honing
- 2 takjes rozemarijn naaldjes
- 0.5 stuks citroenrasp
- om te bakken olie
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Dep de vis droog met een keukenpapiertje. Pers de knoflook teen en voeg dit samen met de vis. Pureer totdat deze fijn is, bij voorkeur met een keukenmachine. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Snipper de ui fijn. Voeg de ui, het ei, kruiden en bloem toe bij de vis en meng dit allemaal goed door elkaar tot een gladde gelijken massa. Maak 10 koekjes met de hand en besprenkel aan alle kanten met voldoende paneermeel.
- Laat even staan en ga ondertussen aan de slag met het andere hapje.
- Leg de ricotta in een niet al te grote ovenbestendige schaal en strijk hem redelijk glad. Voeg de olijfolie, citroensap en honing toe.
- Zet de schaal met ricotta voor 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de randjes lichtbruin kleuren.
- Bak ondertussen de spekblokjes en de rozemarijn in een klein beetje olie tot beide krokant gebakken zijn.
- Haal na 20 minuten de ricotta uit de oven en verdeel de spekjes, rozemarijn en citroenrasp over de ricotta.
- Nadat de ricotta dip klaar is bak je de viskoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant in een royale laag olie tot deze goud bruin zijn. Laat vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Snij de kaas in blokjes en was de radijsjes.
- Snij het volkoren zadenbrood in plakjes en serveer samen met de ricotta dip, viskoekjes, stukjes kaas en radijsjes.
- Voeg wat aardappel toe bij de koekjes voor extra volume!