Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Farfalle met zomers kipgehakt, zomerpostelein, courgette, tomaatjes en amandelschaafsel

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Farfalle met kip en amandel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram zomers kipgehakt
  • 1 stuks rode ui
  • 2 stuks courgette
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 300 gram farfalle (zie tip!)
  • 250 gram gekleurde tomaatjes
  • 300 gram zomerpostelein

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Verwarm een (klein) beetje olie in een wok en bak het kipgehakt rul. Snipper intussen de rode ui en hak de knoflook fijn. Voeg toe als het gehakt rul is. Snij intussen de courgette in kwart maantjes van ca. 0,5 cm dik. Bak als de ui glazig is de courgette even stevig mee en zet dan het vuur wat lager terwijl je verder gaat met de rest.
  3. Rooster in een droog koekenpannetje het amandelschaafsel bruin.
  4. Kook de pasta al dente in 10 – 12 minuten (zie tip!).
  5. Halveer de tomaatjes. Was de zomerpostelein, verwijder eventueel lelijke blaadjes en alleen de dikste onderkant van de stelen. Bewaar wat mooie blaadjes voor garnering en snij de rest van de bos in ca. 4 delen. Voeg alles bij het gehakt en laat een paar minuutjes slinken. Breng op smaak met zout en flink zwarte peper.
  6. Giet de pasta af, bewaar voor de zekerheid wat kookvocht(!), en meng door de saus met wat kookvocht indien nodig.
  7. Schep de pasta in diepe borden, garneer met de achtergehouden posteleinblaadjes en het amandelschaafsel.
  8. Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters. Kook wat extra en kijk of je het er ook allemaal meteen doorheen wil mengen.