Farfalle met zomerpostelein, tomaatjes, artisjokkentapenade, courgette en amandelschaafsel
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 2 stuks courgette
- 30 gram amandelschaafsel
- 300 gram farfalle (zie tip!)
- 2 potje witte bonen
- 250 gram gekleurde tomaatjes
- 300 gram zomerpostelein
- 1.5 potje artisjokkentapenade
- naar smaak Italian Aged
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 tl oregano
Recept stappen
- Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de pasta.
- Verwarm olie in een wok. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn, fruit zachtjes. Voeg wat zout toe en de gedroogde oregano. Snij intussen de courgette in kwart maantjes van ca. 0,5 cm dik. Bak als de ui glazig is de courgette even stevig mee en zet dan het vuur wat lager terwijl je verder gaat met de rest.
- Rooster in een droog koekenpannetje het amandelschaafsel bruin.
- Kook de pasta al dente in 10 – 12 minuten (zie tip!).
- Giet de witte bonen af en voeg bij de ui en courgette. Warm mee.
- Halveer intussen de tomaatjes. Was de zomerpostelein, verwijder eventueel lelijke blaadjes en alleen de dikste onderkant van de stelen. Bewaar wat mooie blaadjes voor garnering en snij de rest van de bos in ca. 4 delen. Voeg toe en laat een paar minuutjes slinken. Breng op smaak met zout en flink zwarte peper.
- Giet de pasta af, bewaar voor de zekerheid wat kookvocht, en meng door de saus, eventueel met wat kookvocht.
- Schep de pasta in diepe borden, garneer met de achtergehouden posteleinblaadjes en het amandelschaafsel. Laat iedereen royaal artisjokkentapenade erdoor mengen en Italian aged bestrooien.
- Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters. Kook wat extra en kijk of je het er ook allemaal meteen doorheen wil mengen.