Farfalle met zomerpostelein, courgette, tomaatjes, geitenkaas en amandelschaafsel
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 2 stuks courgette
- 250 gram gekleurde tomaatjes
- 300 gram zomerpostelein
- 200 gram Sikkepit geitenkaas
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 tl gedroogde oregano
- 30 gram amandelschaafsel
- 300 gram farfalle (of andere pasta)
- 300 gram witte bonen
- naar smaak olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de pasta.
- Verwarm olie in een wok. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn, fruit zachtjes. Voeg wat zout toe en de gedroogde oregano. Snij intussen de courgette in kwart maantjes van ca. 0,5 cm dik. Bak als de ui glazig is de courgette even stevig mee en zet dan het vuur wat lager terwijl je verder gaat met de rest.
- Rooster in een droog koekenpannetje het amandelschaafsel bruin.
- Kook de pasta al dente volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de witte bonen af en voeg bij de ui en courgette. Warm mee.
- Halveer intussen de tomaatjes. Was de zomerpostelein, verwijder eventueel lelijke blaadjes en alleen de dikste onderkant van de stelen. Bewaar wat mooie blaadjes voor garnering en snij de rest van de bos in ca. 4 delen. Voeg toe en laat een paar minuutjes slinken. Breng op smaak met zout en flink zwarte peper.
- Giet de pasta af, bewaar voor de zekerheid wat kookvocht, en meng bij de saus, eventueel met wat kookvocht. Rasp de geitenkaas en meng de helft door de saus.
- Schep de pasta in diepe borden, garneer met de achtergehouden posteleinblaadjes en amandelschaafsel en laat iedereen de olijfolie extra vierge erdoor mengen. Verdeel de rest van de geraspte Sikkepit over de borden.