Falafelburger en Griekse orzosalade met gegrilde groenten en (vegan) muntyoghurt
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks courgette
- 2 stuks rode puntpaprika
- 2 stuks rode ui
- 300 gram orzo
- 4 stuks falafelburger
- 3 el munt
- 200 gram (vegan) yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el balsamicoazijn
- 8 el olijfolie extra vierge (voor dressing)
- 3 el witte wijnazijn
- 3 tl gedroogde oregano
- 1 teen knoflook
- kneep citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ruime pan gezouten water op voor de orzo.
- Snij de courgette in de lengte in vieren en dan in stukjes van 1,5 cm dik. Snij de paprika in dunne repen. Snipper ca. 3 el (bij 4p) van de rode ui heel fijn en hou apart. Snij de rest in dunne partjes. Meng de groenten en ui partjes in een mengkom met olie, balsamicoazijn, zout en peper. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 minuten in de oven. Schep tussentijds om.
- Kook de orzo al dente in 6-7 minuten.
- Maak een dressing in een grote saladeschaal. Meng de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, zout en peper. Voeg de fijngesnipperde ui, gedroogde oregano toe en pers de knoflook (verwijder het groenloofje als dat er in zit) erboven uit.
- Meng de warme orzo door de dressing.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de falafelburger om en om in 7 minuten gaar en bruin.
- Maak de (vegan) muntyoghurt. Hak de muntblaadjes fijn. Doe de (vegan) yoghurt en munt in een kommetje. Meng met een scheut olijfolie extra vierge, kneep citroensap, zout en peper.
- Schep de gegrilde groenten door de orzo en serveer met de burgers en (vegan) muntyoghurt.