Falafel op pitabrood met courgette en mais, een tomatenslaatje en tzatziki
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 250 gram cherrytomaatjes
- 3 el munt
- 200 gram bleekselderijhart
- 2 stuks maiskolf
- 1 stuks courgette
- 2 pakje falafelballetjes
- 1 stuks pitabroodjes
- 1 stuks komkommer
- 1.5 bakje yoghurt
- naar smaak gemengde sla
In Huis
- 1 el witte wijnazijn
- naar smaak olijfolie extra vierge
- olie om te bakken
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Snipper de ui en doe 1 eetlepel (bij 4p), nog iets fijner gesnipperd, in een bakje met de wijnazijn en zet even weg. Bewaar de rest van de ui voor straks. Halveer de cherrytomaatjes. Doe in een schaal met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout. Snipper de munt en voeg de helft(!) toe.
- Haal het hart uit de bleekselderij (de binnenste lichtgroene stengels) en snij in halve maantjes. Voeg bij de tomaat en zet even weg.
- Fruit de rest van de ui in wat olie in een wok. Voeg zout toe. Haal intussen het blad van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels eraf. Snij de kolven eerst doormidden als je dat makkelijker vindt. Voeg als ui glazig is mais toe en bak mee.
- Snij de courgette in blokjes van 1 cm, voeg toe en bak nog een minuut of 4 mee – schep af en toe om. Voeg als de mais en courgette beetgaar zijn de gedroogde oregano, peper en evt. nog wat zout toe.
- Bak de falafelballetjes in ruim olie rondom knapperig. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Of gebruik de oven.
- Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp in een kommetje. Meng met de yoghurt, knoflook (geperst) en de rest van de munt. Breng op smaak met peper en zout en garneer met wat drupjes olijfolie extra vierge.
- Voeg de ui in azijn bij de tomatensla. Meng er wat gemengde sla naar smaak bij. Serveer de falafel met wat groenten, tomaat en tzatziki in de pitabroodjes. Serveer de rest van de groenten erbij.