Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Fairtrade massala butter no chicken reepjes met basmatirijst, witte kool en peterselie

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Fairtrade massala butter no chicken reepjes met basmatirijst, witte kool en peterselie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram basmatirijst
  • 1.5 stuks ui
  • 250 gram oranje bataat
  • 400 gram witte kool
  • 1.5 pakje butter chicken kruidenpasta
  • 350 gram passata
  • 2 pakje PLNT reepjes
  • 200 gram Bulgaarse yoghurt
  • 20 gram peterselie

In Huis

  • 50 gram boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 3 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken. LET OP! Je hebt bij een ander gerecht ook rijst nodig. Kook het voor twee keer als je dat handig vindt.
  2. Verwarm alvast de aangegeven hoeveelheid vegan boter met wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper intussen de ui en voeg toe als de boter stopt met bruisen. Schil de bataat en snij in halve of kwart maantjes van max. 0,5 cm. Voeg bij de ui. Hak de knoflook en voeg de helft(!) toe. Bak een paar minuten verder.
  3. Snij terwijl je wacht de witte kool in plakken en dan in stukjes.
  4. Maak ruimte vrij bij de ui en bak de kruidenpasta een minuutje mee. Schep om en voeg de passata toe, breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt ca. 10 minuten pruttelen.
  5. Bak in wat olie in een afdekbare koekenpan de PLNT reepjes goudbruin. Schud af en toe om. Voeg ze als ze bruin zijn bij de saus en laat mee pruttelen tot je aan tafel gaat.
  6. Verwarm verse olie in de koekenpan en bak de witte kool afgedekt 6-8 minuten. Schep af en toe om, het is lekker als het een beetje bruin kleurt aan de randjes. Voeg als de kool geslonken is de rest van de knoflook toe, schud een paar keer om en breng op smaak met zout en peper.
  7. Hak de peterselie fijn.
  8. Roer de yoghurt met indien gewenst nog een klont boter, door de saus.
  9. Serveer de ‘butter no chicken’ met de rijst en groenten. Bestrooi royaal met de peterselie.