Fairtrade massala butter no chicken met bataat, zilvervliesrijst en raapsteel
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1.5 stuks ui
- 250 gram oranje bataat
- 1.5 pakje butter chicken kruidenpasta
- 350 gram passata
- 200 gram Bulgaarse/amandelyoghurt
- 2 pakje PLNT kipreepjes
- 300 gram witte kool
- 100 gram raapsteel
In Huis
- 50 gram (vegan) boter om te bakken
- olie om te bakken
- 3 teen knoflook
Recept stappen
- Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Verwarm alvast de aangegeven hoeveelheid boter met wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper intussen de ui en voeg toe als de boter stopt met bruisen. Schil de bataat en snij in halve of kwart maantjes van max. 0,5 cm. Voeg bij de ui. Hak de knoflook en voeg de helft toe. Bak een paar minuten verder.
- Snij terwijl je wacht de witte kool in plakken en dan in stukjes.
- Maak een ruimte vrij bij de ui en bak de kruidenpasta een minuutje mee. Schep om en voeg de passata toe, breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt ca. 10 minuten pruttelen.
- Bak in wat olie in een afdekbare wok de reepjes goudbruin. Schud af en toe om. Voeg ze als ze bruin zijn bij de saus en laat meepruttelen tot je aan tafel gaat.
- Verwarm verse olie in de wok en bak de witte kool afgedekt 6-8 minuten. Schep af en toe om, het is lekker als het een beetje bruin kleurt aan de randjes. Voeg als de kool geslonken is de rest van de knoflook toe, schud een paar keer om, draai het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder de worteltjes (niet de steeltjes!) van de raapsteel. Spoel af en snij grof. Schep door de warme kool vlak voordat je aan tafel gaat.
- Roer de (vegan) yoghurt met indien gewenst nog een klont (vegan) boter, door de saus.
- Serveer de ‘butter no chicken’ met de rijst en groenten.