Exotische scholfilet met aardappel-maispuree en geroosterde broccoli en koolrabi
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram kruimige aardappelen
- 1 stuks broccoli
- 1 stuks koolrabi
- 2 tenen knoflook in de schil
- 2 stuks maiskolven
- 1 stuks limoen
- 4 stuks schoolfilet
- 1 bakje chilirub (met strip)
In Huis
- olie om te bakken
- 30 gram boter
- 150 ml water voor mais
- om te bakken boter/olie
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was of schil de aardappelen. Snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met zout en kook in 15-20 minuten gaar.
- Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in stukjes. Schil de koolrabi (de onderkant extra goed) en snij in smalle partjes. Meng alles samen met olie, knoflook (in de schil), peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20-25 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruin kleuren.
- Snij de maiskorrels van de kolf. Kook de korrels in een pan met de aangeven hoeveelheid boter en water in 10-15 minuten gaar.
- Rasp de limoen en pers het sap. Hou apart.
- Giet de aardappels af, bewaar wat kookvocht(!), en stamp tot puree. Roer de mais incl. vocht erdoor als deze gaar is.
- Verwijder het velletje van de gepofte knoflook, prak de knoflook en roer door de puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met wat limoensap, peper en voldoende zout.
- Verwarm boter met wat olie in een koekenpan. Wacht tot de boter stopt met bruisen. Dep intussen de scholfilets droog, smeer in met de chilirub en bestrooi met peper en zout. Bak aan beide kanten bruin en net gaar.
- Serveer de scholletjes direct met de mais-aardappelpuree en de groenten. Garneer met de limoenrasp.
- Goed te weten: in de chilirub (bij 4p) zit: 1 tl gerookt paprikapoeder, 0,5 tl gedroogde oregano, 0,5 tl chilivlokjes, 0,5 tl komijn, 1/8 tl cayennepeper en 1 tl knoflookpoeder. In het 2p bakje zit de helft.