Exotische salade
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 0.5 stuks ui
- 1 stuks groene peper
- 300 gram sperziebonen
- 1 stuks komkommer
In Huis
- 2 el limoensap
- 1 el witte wijnazijn
- 3 el (milde) olie
- 0.5 tl suiker
- 1 el sojasaus
- naar smaak koriander (optioneel)
Recept stappen
- Pers het limoensap en doe samen met de azijn in een slaschaal.
- Snij ongeveer de helft van de ui in flinter dunne ringen en doe in de slaschaal samen met wat zout.
- Snij de groene peper met of zonder zaadjes (afhankelijk van hoe pittig je het wilt) in ringetjes. Voeg de helft bij de slaschaal.
- Zet een pannetje met een laagje gezouten water op. Verwijder de steeltjes van de sperzieboontjes en snij ze in stukjes van ca. 3 cm. Kook beetgaar in ca. 6 minuten.
- Meng de (milde) olie, suiker en de sojasaus door elkaar en voeg bij de uiringen. Halveer de komkommer in de lengte en snij halve maantjes. Voeg samen met de afgegoten boontjes toe. Serveer de exotische salade en garneer eventueel met wat korianderblaadjes.