Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Eiernoedelsoep met Chinese kool en portobellos

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten

Ingrediënten

In de box

  • 300 g Chinese kool
  • 2 stuk(s) Portobello

In Huis

  • 1 Blok Tahoe
  • om te frituren Olie
  • 4 stuk(s) Eiernoedels
  • 1 cm Gember
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Zonnebloemolie
  • 1 liter Groentebouillon
  • 2 stuk(s) Lente-ui
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de tahoe in stukjes van 3 cm. Frituur de blokjes tahoe om en om lichtbruin in een laagje olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout of zoute ketjap.
  2. 2. Kook de noedels gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de Chinese kool heel dun.
  3. 3. Schil de gember en rasp hem fijn. hak het teentje knoflook fijn en snipper de sjalotjes fijn. Snij de portobellos in dunnen plakken.
  4. 4. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan pan. Bak hierin de gember, de knoflook en de sjalotjes zachtjes aan totdat de sjalotjes zacht en glazig worden. Voeg de portobellos toe en bak 2 minuten mee.
  5. 4. Breng de groentebouillon aan de kook in een soeppan. Voeg de Chinese kool en het paddenstoelenmengsel toe. Kook 1 minuut door.
  6. 5. Leg de noedels en de tahoe in 4 soepkommen en schep de bouillon en kool er over. Bestrooi met wat lente-ui.