Eiernoedelsoep met Chinese kool en portobellos
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Chinese kool
- 2 stuk(s) Portobello
In Huis
- 1 Blok Tahoe
- om te frituren Olie
- 4 stuk(s) Eiernoedels
- 1 cm Gember
- 2 stuk(s) Sjalot
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 el Zonnebloemolie
- 1 liter Groentebouillon
- 2 stuk(s) Lente-ui
Recept stappen
- 1. Snij de tahoe in stukjes van 3 cm. Frituur de blokjes tahoe om en om lichtbruin in een laagje olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout of zoute ketjap.
- 2. Kook de noedels gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de Chinese kool heel dun.
- 3. Schil de gember en rasp hem fijn. hak het teentje knoflook fijn en snipper de sjalotjes fijn. Snij de portobellos in dunnen plakken.
- 4. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan pan. Bak hierin de gember, de knoflook en de sjalotjes zachtjes aan totdat de sjalotjes zacht en glazig worden. Voeg de portobellos toe en bak 2 minuten mee.
- 4. Breng de groentebouillon aan de kook in een soeppan. Voeg de Chinese kool en het paddenstoelenmengsel toe. Kook 1 minuut door.
- 5. Leg de noedels en de tahoe in 4 soepkommen en schep de bouillon en kool er over. Bestrooi met wat lente-ui.