Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Eenpans spaghetti met paarse boerenkoolchipjes, doradefilet en kappertjesvinaigrette

Vis

  • Totale tijd minuten
Eenpans spaghetti met boerenkool, kappertjesvinaigrette en doradefilet | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram groene boerenkool gesneden
  • 1 stukje paarse boerenkool
  • 4 stuks doradefilet

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 stuks rode ui
  • 2 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl zout
  • 1.5 blik cherrytomaten
  • 400 gram spaghetti
  • 800 ml kokend water
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 el kappertjes
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Breng een laagje gezouten water aan de kook (om de boerenkool in te blancheren). Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Verwarm olie in een grote afdekbare hapjes- of braadpan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
  3. Voeg de gedroogde tijm en aangegeven hoeveelheid zout bij de ui. Voeg dan de cherrytomaten, spaghetti en het kokende water toe (800ml bij 4p). Dek af en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 15 minuten pruttelen. Roer af en toe door om plakkende spaghetti te voorkomen.
  4. Blancheer de gesneden boerenkool 2-3 minuten, vanaf dat het water weer kookt. Giet af en spoel met koud water na.
  5. Snij de paarse boerenkool blaadjes van de stengel. Verwijder de nerven. Snij het blad in grove stukken en meng met olie, zout en peper. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 5 à 10 minuten knapperig in de oven. Let op, dat ze niet verbranden, dan worden ze bitter!
  6. Roer de geblancheerde boerenkool op het laatst door de pasta. Check of de pasta gaar is en laat eventueel nog even pruttelen zonder deksel tot gewenste dikte saus is bereikt. Breng op smaak met peper.
  7. Meng de olijfolie extra vierge, mosterd, witte wijnazijn, zout en peper in een bakje. Hak de kappertjes en roer erdoor.
  8. Verwarm olie en een klont boter in een koekenpan. Dep de vis droog en kruid met zout en peper. Bak 4 minuten op de huid en daarna nog 1 minuutje op de filetkant.
  9. Serveer de spaghetti met de dorade en garneer met de kappertjesvinaigrette en chipjes.
  10. Vervang de vis eventueel voor de Hollandse ‘feta’ voor een vegetarische optie.