Eenpans spaghetti met boerenkool, kappertjesvinaigrette en doradefilet
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1.5 blik cherrytomaten
- 400 gram spaghetti
- 200 gram gesneden boerenkool
- 4 el kappertjes
- 4 stuks doradefilet
In Huis
- olie on te bakken
- 2 teentje knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl zout
- 800 ml kokend water
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
Recept stappen
- Breng een laagje gezouten water aan de kook in een grote pan (om de boerenkool in te blancheren). Zet de waterkoker aan.
- Verwarm olie in een grote afdekbare hapjes- of braadpan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
- Voeg de gedroogde tijm en aangegeven hoeveelheid zout bij de ui. Voeg dan de cherrytomaten, spaghetti en het kokende water toe (800ml bij 4p). Dek af en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 15 minuten pruttelen. Roer af en toe door om plakkende spaghetti te voorkomen.
- Blancheer de boerenkool 2-3 minuten, vanaf dat het water weer kookt. Giet af en spoel met koud water na.
- Meng de olijfolie extra vierge, mosterd, witte wijnazijn, zout en peper. Hak de kappertjes en roer erdoor.
- Roer de boerenkool op het laatst door de pasta. Check of de pasta gaar is en laat eventueel nog even pruttelen zonder deksel tot gewenste dikte saus is bereikt. Breng op smaak met peper.
- Verwarm olie in een koekenpan. Dep de vis droog en kruid met zout en peper. Bak 4 minuten op de huid en daarna nog 1 minuutje op de filetkant.
- Serveer de spaghetti met de dorade en garneer met de kappertjesvinaigrette.