Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Duitse biefstuk met dragonmayonaise, snijbonen, broccoli en gebakken aardappeltjes

Rund

  • Totale tijd minuten
2024 31 WB duitse biefstuk dragonmayonaise snijbonen broccoli aardappels 15350

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram Duitse biefstuk
  • 1000 gram Doré aardappels
  • 400 gram snijbonen
  • 1 stronk broccoli
  • 1 stuks citroen
  • 1.5 bakje dragonmayonaise

In Huis

  • olie om te bakken
  • boter
icon package

Recept stappen

  1. NB: Laat het Duitse biefstukgehakt goed op kamertemperatuur komen, liefst ruim een uur voor het koken uit de koeling halen.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca. 2 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  4. Zet een pan met een laagje water op voor de snijbonen en de broccoli.
  5. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Snij de broccolistelen in plakjes van ca. 1 cm en maak relatief kleine roosjes. Breng het water aan de kook, doe de snijbonen in de pan en voeg na ca. 2 minuten de broccoli toe en kook nog ca. 4 minuten mee tot beetgaar. Spoel kort koud af – dan behoudt het een mooie kleur – en laat goed uitlekken in een vergiet.
  6. Vorm met koude natte handen een tartaartje per persoon van ca. 2,5 cm dik. Bestrooi goed met peper en zout (het gehakt is ongezouten).
  7. Rasp de citroen en voeg met een klontje boter, peper en zout bij de uitgelekte groente. Schud even om.
  8. Verwarm een klont boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Bak de tartaartjes ca. 2 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat afgedekt nog even rusten.
  9. Serveer de Duitse biefstuk met de aardappeltjes, groente en dragonmayonaise naar smaak.