Duitse biefstuk met dragonmayonaise, snijbonen, broccoli en gebakken aardappeltjes
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram Duitse biefstuk
- 1000 gram Doré aardappels
- 400 gram snijbonen
- 1 stronk broccoli
- 1 stuks citroen
- 1.5 bakje dragonmayonaise
In Huis
- olie om te bakken
- boter
Recept stappen
- NB: Laat het Duitse biefstukgehakt goed op kamertemperatuur komen, liefst ruim een uur voor het koken uit de koeling halen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca. 2 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
- Zet een pan met een laagje water op voor de snijbonen en de broccoli.
- Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Snij de broccolistelen in plakjes van ca. 1 cm en maak relatief kleine roosjes. Breng het water aan de kook, doe de snijbonen in de pan en voeg na ca. 2 minuten de broccoli toe en kook nog ca. 4 minuten mee tot beetgaar. Spoel kort koud af – dan behoudt het een mooie kleur – en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Vorm met koude natte handen een tartaartje per persoon van ca. 2,5 cm dik. Bestrooi goed met peper en zout (het gehakt is ongezouten).
- Rasp de citroen en voeg met een klontje boter, peper en zout bij de uitgelekte groente. Schud even om.
- Verwarm een klont boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Bak de tartaartjes ca. 2 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat afgedekt nog even rusten.
- Serveer de Duitse biefstuk met de aardappeltjes, groente en dragonmayonaise naar smaak.