Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Duitse biefstuk met aardappeltjes en geroosterde ovengroenten

Rund

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram Duitse biefstukgehakt
  • 1000 gram Doré aardappels
  • 4 stuks romatomaat
  • 1 stuks rode ui
  • 250 gram pruimtomaatjes
  • 1 stuks broccoli
  • 1 stuks gele paprika
  • 1.5 bakje dragonmayonaise
  • koriander en dille naar smaak

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olie en boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. NB: Laat het Duitse biefstukgehakt goed op kamertemperatuur komen, liefst ruim een uur voor het koken uit de koeling halen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca. 2 cm.
  4. Snij de romatomaat en rode ui in kwarten. Snij de pruimtomaatjes in halfjes. Snij de broccolistelen in plakjes en maak relatief kleine roosjes en snij de paprika in reepjes.
  5. Hak de knoflook fijn.
  6. Verdeel de aardappels en groenten over een ruime bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel het geheel met olijfolie, knoflook, peper en zout.
  7. Rooster in de oven voor ca. 25-30 minuten.
  8. Vorm met koude natte handen een tartaartje per persoon van ca. 2,5 cm. Bestrooi goed met peper en zout (het gehakt is ongezouten).
  9. Verwarm een klont boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Bak de tartaartjes ca. 2 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat afgedekt nog even rusten.
  10. Hak de koriander en dille fijn.
  11. Serveer de Duitse biefstuk met dragonmayonaise naar smaak bij de aardappeltjes en de ovengroenten. Garneer de ovengroenten met koriander en dille naar smaak.