Dragon-roodlof-aardappel-preipuree met koningsboleet
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Frieslander aardappelen
- 2 preien
- 2 el dragonblaadjes
- 2 stronkjes roodlof
- 2 sjalotten
- 4 boleten
- plukje rucola
In Huis
- olijfolie (om te bakken)
- 2 teentjes knoflook
- klont boter
- scheut melk (optioneel)
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Schil of was de aardappelen, snij in stukken. Snij de prei in ringen (ook het groen) van 0,5 cm en was goed. Zet samen op in koud water, wat zout en kook gaar in ca 20 minuten.
- Hak de dragonblaadjes fijn. Snij de roodlof in de lengte doormidden, verwijder (indien gewenst) het hart en snij grof in halve ringen.
- Snipper de sjalot. Bak in een grote koekenpan in olie glazig. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Snij de boleten eerst in plakken van 0.5 cm en dan in smalle reepjes, zodat je een soort lange lucifers krijgt :) Voeg bij de sjalot en bak al omscheppend in ca 5 minuten lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de aardappelen en prei af, bewaar wat kookvocht. Stamp fijn met een klont boter. Voeg wat kookvocht of melk toe om de puree smeuïg te maken. Roer de mosterd en dragon erdoor. Vervolgens voorzichtig de roodlof. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Serveer de dragon-roodlof-aardappel-preipuree met een plukje rucola (uit het zakje gemengde sla) en boleten.