Doradefilet op een bedje van aardappel-aardpeerpuree met geroosterde bloemkool, regenboogpeen en kappertjesdressing
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram regenboogpeen
- 1 stuks bloemkool
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 500 gram aardpeer
- 0.5 el kappertjes
- 4 filets dorade
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 1 tl mosterd (Dijon)
- melk en boter (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Boen de regenboogpeen schoon. Halveer in de lengte. Dikkere exemplaren mogen in vieren. Meng met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif alvast in de oven. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout. Leg samen met de tenen knoflook (in de schil) bij de peen. Bak in ca. 30 minuten tot de groenten gaar zijn.
- Schil de aardappelen en aardpeer. Snij in hapklare stukken. Zet op in water met zout en kook in 15 minuten gaar.
- Maak de dressing. Hak de kappertjes grof. Meng met de olijfolie extra vierge, citroensap en mosterd. Druk de gepofte knoflook uit de schil en meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm olie in een koekenpan. Snij de huidkant van de dorade een paar keer in. Bestrooi met zout en peper. Bak ca. 4 min op de huid en draai nog 2 min om.
- Giet de aardappelen en aardpeer af (bewaar wat kookvocht) en stamp tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht, melk of boter naar keuze toe om het smeuïg te maken.
- Serveer het gerecht als een torentje: eerst de puree, vervolgens de groenten en de dorade bovenop. Schenk de dressing er royaal overheen.