Dorade met traybake van bloemkool en rode ui en kruidige rode linzen
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 1 stuks rode ui
- 240 gram rode linzen
- 4 bosje dorade op de huid
- 2 el koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl komijnpoeder
- 1 teen knoflook
- scheut olijfolie extra vierge
- kneep citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Spoel de linzen af met koud water en zet ze goed onder water. Breng aan de kook. Kook zachtjes gaar in 15-20 minuten. Roer af en toe en let op dat ze niet aankoeken.
- Snij de bloemkool in roosjes en de stelen in stukjes. Snij driekwart (!) van de rode ui in dunne parten. Doe de parten ui, bloemkool in een mengkom en meng met flink olie, de helft (!) van de komijnpoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven.
- Snipper de achtergehouden ui. Fruit in een koekenpan in wat olie. Hak de knoflook fijn. Voeg als de ui glazig is de knoflook, het zout en de andere helft van het komijnpoeder. Bak nog eventjes zachtjes mee.
- Giet de linzen af. Voeg het uienmengsel bij de linzen samen met een goede scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met nog een kneepje citroensap, peper en zout.
- Verwarm nieuwe olie in de koekenpan. Snij de huidkant van de dorade een paar keer in. Bestrooi met zout en peper. Bak ca. 4 min op de huid en nog 2 minuten op de andere kant.
- Snij intussen de koriander fijn (incl. steeltjes) en roer door linzen.
- Serveer de geroosterde groenten met de dorade en linzen.