Dorade met prei, knolraap, paksoi, dille, munt en yoghurt
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Knolraap
- 400 g Aardappelen vastkokend
- 2 stuk(s) Prei
- 4 el Dille
- 2 el Muntblaadjes
- 2 stuk(s) Paksoi
- 400 g Dorade
- 150 ml Yoghurt
- 1 tl Nigellazaad
In Huis
- om te bakken Olijfolie
- 3 teentje(s) Knoflook
- 1 klontje(s) Boter
- naar smaak Citroensap
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- 2. Was de knolraap, snij in kwarten en dan in dunne plakken van max 1/2 cm. Schil de aardappels, halveer en snij in even dunne plakken. Meng met een scheutje olijfolie, peper en zout. Leg op een bakplaat met bakpapier en doe in de oven voor 25-30 minuten.
- 3. Snij het donkerste deel van de prei af. Halveer in de lengte en spoel evt. zand er tussenuit. Snij de prei in stukken van 10 cm. Smeer in met olijfolie en leg bovenop de knolraap en aardappel in de oven.
- 4. Hak de dille grof en snij de muntblaadjes in reepjes. Spoel de paksoi af, snij in kwarten en dan het groen en wit apart in stukken.
- 5. Snij de knoflook in dunne plakjes. Verhit olijfolie in een grote wok en bak daarin de knoflook heel lichtbruin - niet laten verbranden! Haal de knoflook eruit met een schuimspaan en bewaar. Roerbak nu het wit van de paksoi 2-3 minuten. Voeg dan het groen toe en laat slinken. Zet het vuur uit.
- 6. Verwarm wat boter met een scheutje olie in een koekenpan. Besprenkel de visfilets met zout en peper. Bak 6 min. op de huid en draai nog 2 min. om.
- 7. Haal de prei uit de oven. Verwijder het buitenste blad, dat zal geblakerd zijn. Schik de prei, knolraap, aardappels en paksoi op een schaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de verse kruiden.
- 8. Meng de plakjes knoflook, de yoghurt, wat citroensap, zout en zwarte peper. Verdeel de yoghurt over de groenten, hussel voorzichtig om en maak af me het nigellazaad. Serveer met de vis.
- <br>Let op: je hebt meerdere keren yoghurt nodig deze week.