Zeebaars met linzenpuree, geroosterde bloemkool, kappertjes en peterselie
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 2 stuks gele ui
- 250 gram rode linzen
- 150 gram wortel
- 4 filet zeebaars
- 4 el kappertjes
- 1 bosje peterselie
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 1 tl komijnpoeder
- scheut olijfolie extra vierge
- kneep citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Snij de bloemkool in roosjes en de stelen in stukjes. Snij de ui in dunne parten. Doe de ui en bloemkool in een mengkom en meng met flink olie, de komijnpoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15-20 minuten in de oven.
- Schil de wortel en snij in dunne plakjes. Spoel de linzen af met koud water en zet samen met de wortel onder water. Voeg zout toe en breng aan de kook. Kook zachtjes gaar in ca. 10 minuten. Roer af en toe, let op dat de linzen niet aankoeken.
- Verwarm olie en boter in een koekenpan. Dep de zeebaars droog en bestrooi met zout en peper. Wacht tot de boter stopt met schuimen en bruin wordt. Bak de zeebaars ca. 4 min op de huid en nog 2 minuten op de andere kant. Bak op het laatst de kappertjes eventjes mee.
- Hak intussen de peterselie fijn (incl. steeltjes).
- Giet de linzen en wortel af en pureer met een staafmixer. Voeg een goede scheut olijfolie extra vierge toe en breng goed op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Roer de peterselie erdoorheen.
- Serveer de geroosterde bloemkool en zeebaars op de linzenpuree.
- GOED OM TE WETEN: In het specerijenbakje voor 2p zit 1 tl harissa kruidenmix van Pit en Pit met daarin chili met zaad, look, koriander, komijn, paprika, zeezout