Dorade met flespompoen, aardpeer-bonenpuree en harissadressing
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroen
- 1 stuks flespompoen
- 300 gram aardpeer
- 2 tl harissa kruidenmix
- 2 pot witte bonen
- 4 filet dorade
- 3 el peterselie
In Huis
- 4 tenen knoflook
- boter en olie om te bakken
- 8 el (milde) olijfolie
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden en pers de citroen uit in een kommetje.
- Was de pompoen, halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel, en snij in parten van ca. 1 cm dik. Was de aardperen en snij in plakjes van 0,5 cm. Doe samen in een mengkom met de knoflooktenen (in de schil) en hussel met peper, zout, een flinke scheut olie om te bakken en 2 el (bij 4p!) van het citroensap. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Meng de harissa kruidenmix met de (milde) olijfolie en 2 tl (bij 4p!) van het citroensap.
- Verwarm de witte bonen (met aanhangend vocht) zachtjes in een steelpannetje.
- Dep de visfilets droog. Kerf de huid een paar keer in met een scherp mes. Bestrooi de vis met peper en zout en leg alvast klaar op een bord. Verwarm de boter en olie alvast heel zachtjes in een koekenpan zodat je straks meteen kan gaan bakken.
- Haal de groenten uit de oven. Schep de aardpeer van de bakplaat bij de witte bonen. Voeg de helft van de gepofte knoflook toe. Pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout en een goede scheut extra vierge olijfolie.
- Snij de andere helft van de gepofte knoflook fijn en hak de peterselie fijn. Meng door de harissadressing.
- Draai het vuur onder de koekenpan hoger. Wacht tot de boter stopt met schuimen en wat bruin wordt. Bak de visfilets ca. 3 minuten op de huid. Draai nog een minuutje om.
- Serveer de bonen-aardpeerpuree met de vis en pompoen. Besprenkel royaal met de harissadressing.
- GOED OM TE WETEN: In het specerijenbakje zit harissa kruidenmix van Pit en Pit met daarin chili met zaad, look, koriander, komijn, paprika, zeezout.