Doperwten-muntsoep met Reade jutter tosti en een salade van spinazie, courgette, roodlof en tomaatjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 porties doperwten-munt soep
- 8 sneetjes volkoren zadenbrood
- 200 gram Reade jutter kaas
- 1 courgette
- 300 gram cherrytomaatjes
- 1.5 stronkjes roodlof
- 200 gram spinazie
In Huis
- 1 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el mayonaise
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Warm de soep zachtjes op.
- Snij voor ieder twee boterhammen. Beleg een van de twee met de Reade jutter en maak tosti’s in het tosti-ijzer of in de pan. Doe naar smaak wat dunne plakjes courgette** en stukjes tomaat ertussen. Of een paar blaadjes spinazie.
- Maak in een grote slabak een dressing van 1 tl mosterd, 1 of 2 el witte wijnazijn, 2 el mayo, 3 el olijfolie en peper en zout. Snij (een deel van) de (gewone) courgette in kleine blokjes. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart uit 1 of 2 roodlofjes** en snij in halve ringetjes. Meng alles samen met alle, of een deel van de, spinazie naar smaak tot een gevulde salade.
- Serveer eerst de soep en dan de tosti met salade.