Desem pistolet met Oosterse kipgehaktburgertjes, peen, Nieuw Zeelandse spinazie, gebakken oesterzwammen en yoghurtsaus
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kipgehakt
- 1 stuks ei
- 150 gram peen
- 200 gram Nieuw Zeelandse spinazie (gewicht inclusief steel)
- 400 gram oesterzwammen
- 300 ml Griekse yoghurt
- 2 el koriander
In Huis
- 1 stuks ui
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 5 tl cayennepeper
- 5 tl kaneel
- 5 el paprikapoeder
- 5 el gemberpoeder
- 3 el paneermeel
- 2 tenen knoflook
- boter om te bakken
- olie om te bakken
- 4 el sojasaus
- 1 el citroensap
- pinda's naar smaak
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de kipgehaktburgertjes. Rasp de helft van de ui fijn. Meng het gehakt met het ei, de geraspte ui, kurkumapoeder, korianderpoeder, cayennepeper, kaneel, paprika- en gemberpoeder, zout en peper en het paneermeel.
- Maak drie burgertjes per persoon, leg op een bord en laat gedurende ongeveer 15 minuten in de ijskast opstijven.
- Snipper de andere helft van de ui en hak de helft van de knoflook fijn. Schil de peen en snij in luciferstokjes of rasp.
- Verwarm in een afdekbare koekenpan een klontje boter en een scheutje olie. Bak als het schuim weg is en de boter een beetje bruin, de burgers rondom mooi bruin. Zet daarna het vuur zacht, voeg 1 el water toe en laat met een deksel op de pan gaar worden in circa 10 minuten.
- Bak de pistolets gedurende 6-8 minuten in de oven.
- Verwijder echt dikke stelen van de Nieuw-Zeelandse spinazie. Hak dunnere stelen in stukjes. Hak de knoflook fijn en voeg de andere helft van de knoflook op het laatste toe en bak tot de spinazie geslonken is (let op dat de knoflook niet verbrandt!). Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de oesterzwammen grof. Bak de oesterzwammen een paar minuten in olie in een koekenpan of wok. Roer de sojasaus erdoor. Leg op een bord en hou warm.
- Maak de yoghurtsaus. Mix de yoghurt met het citroensap, de fijngehakte koriander en wat zout naar smaak.
- Snij de pistolets open, besmeer met de yoghurtsaus en beleg met de spinazie, oesterzwammen en de peen. Leg als laatste de burgertjes erop en bestrooi met eventueel nog wat extra koriander en eventueel wat pinda’s.